Omlægning af lån og refinansiering af gældsposter

Firmasupport tilbyder en omfattende løsning til vores kunder, der ønsker at opnå økonomisk lettelse ved at refinansiere deres eksisterende gæld. Gennem vores brede netværk af troværdige samarbejdspartnere, har vi mulighed for at hjælpe med at omstrukturere dyre forbrugslån, kviklån og kassekreditlån, som mange ofte føler sig fanget i. Derudover kan vi også hjælpe med refinansiering af andre typer gæld, som f.eks. skattegæld, udlæg i ejendom eller andre gældsposter, der kan virke som en økonomisk byrde for vores kunder. Dette sker ved at omdanne gælden til et mere overskueligt pantebrevslån, hvor vi udnytter værdien af kundernes faste ejendom som sikkerhed.

Ved at anvende værdien af kundens ejendom som sikkerhed for et pantebrevslån, kan vi ofte opnå markant bedre lånebetingelser og lavere renteomkostninger. Det betyder, at vores kunder kan opnå betydelige rentebesparelser, hvilket ikke kun letter deres månedlige økonomiske byrde, men også giver dem mulighed for at få bedre styr på deres samlede gældssituation. Mange af vores kunder oplever en stor forskel i deres økonomiske hverdag efter en refinansiering, hvor både ro og overblik genoprettes.

Hos Firmasupport sætter vi en ære i at tilbyde individuelle løsninger, der er skræddersyet til den enkelte kundes situation. Hver kundes økonomiske situation er unik, og derfor er det vigtigt for os at tilbyde en skræddersyet refinansieringsløsning via vores samarbejdspartnere, der passer bedst til deres behov. Vores netværk af samarbejdspartnere inkluderer flere forskellige finansielle institutioner, hvilket gør, at vi kan finde den løsning, der passer bedst til den enkelte kunde.

Ved at samarbejde med os, får vores kunder adgang til professionel rådgivning via vores mange samarbejdspartnere, der har mange års erfaring med at håndtere refinansiering. Vi sørger for, at processen forløber så gnidningsfri som muligt, så vores kunder kan fokusere på deres dagligdag.

Kort sagt, Firmasupport er en værdifuld partner, når det kommer til at optimere vores kunders økonomi ved at reducere kundens nuværende renteomkostninger, og skabe et mere overskueligt gældslandskab gennem effektiv refinansiering.

Hvad er omlægning af lån?

Omlægning af lån er en proces, hvor man ændrer betingelserne for et eksisterende lån, typisk for at opnå bedre vilkår, såsom lavere renter eller ændrede afdragsvilkår. Dette kan ske ved at indfri det gamle lån og optage et nyt lån med mere fordelagtige betingelser, som bedre passer til låntagerens aktuelle økonomiske situation. Omlægning af lån bruges ofte i forbindelse med boliglån, hvor renteforhold og løbetid kan justeres for at spare penge over tid.

Rentetilpasning: Rentetilpasning er en specifik type omlægning, som primært bruges ved variabelt forrentede realkreditlån. Her bliver renten justeret med faste intervaller (f.eks. hver 1, 3 eller 5 år) i forhold til markedsrenten. Rentetilpasning kan resultere i både højere eller lavere renter afhængig af renteniveauet på markedet. Fordelen ved rentetilpasning er, at låntager kan drage fordel af lavere renter, men omvendt kan låneudgifterne stige, hvis markedsrenten stiger.

Lånekonvertering: Lånekonvertering er en proces, hvor du ændrer dit eksisterende lån til et nyt lån med andre vilkår, typisk for at opnå bedre økonomiske fordele. Det kan være i form af lavere rente, ændret løbetid, eller ændring fra fast rente til variabel rente (eller omvendt). Lånekonvertering bruges ofte i forbindelse med realkreditlån, hvor man kan vælge at konvertere sit lån for at tilpasse sig markedsforholdene eller ændringer i ens økonomiske situation.

Der er to hovedtyper af lånekonvertering:

Nedkonvertering: Her omlægger du dit lån til en lavere rente, hvilket kan reducere dine månedlige ydelser. Dette er attraktivt, når renteniveauet falder.

Opkonvertering: Her omlægger du til en højere rente for at reducere restgælden. Det kan virke kontraintuitivt, men hvis renten stiger, kan man omlægge til et lån med højere rente og samtidig nedbringe sin gæld mere effektivt ved en senere nedkonvertering, når renten falder igen.

Lånekonvertering kan hjælpe dig med at opnå en lavere samlet gæld eller give større fleksibilitet i din økonomi.

Fordele og Ulemper ved Omlægning af Lån og refinansiering af gæld

Fordele ved omlægning af lån og refinansiering af gæld – Besparelser: Der kan ofte være relativ store rentebesparelser ved refinansiering. Forbedret Cash Flow: Kunderne øger ofte deres månedlige rådighedsbeløb. Bedre Vilkår: Pantebrevslån er ofte meget fleksible, og kan mange gange tilpasses kundens ønsker

UlemperEr der nogle man skal være opmærksom på: Man skal som udgangspunkt, kun optage lån, eller refinansiere eksisterende lån, hvis det forbedrer kundens økonomi.

Hvornår skal du overveje at omlægge dit lån?

Med hensyn til omlægning af et eksisterende lån, er det altid en god ide at få vurderet, hvorvidt, det ville gavne ens økonomi med en omlægning af lånet.

Man skal som udgangspunkt ikke omlægge sine lån, eller refinansiere sine gældsposter, hvis ikke det forbedrer ens økonomi.

Processen for refinansiering af dyre gældsposter

1.

Vi skaber os et overblik over de gældsposter som kunden måtte have, som det vil give mening af refinansiere.

2.

Kunden indhenter restgældsopgørelser over sine gældsposter til indfrielse.

3.

Vi modtager finansieringstilbud fra vores samarbejdspartnere.

4.

Gældsposterne indfries og eventuelle udlæg, RKI-registreringer slettes.

5.

Eventuelt låneprovenu udbetales til kunden via vores samarbejdspartnere.

Ofte stillede spørgsmål om omlægning af lån og refinansiering af gældsposter

Hvad er forskellen mellem omlægning og refinansiering?
  • Omlægning bruges ofte specifikt om realkreditlån, hvor man ændrer lånets betingelser, som f.eks. renten, uden nødvendigvis at skifte långiver.
  • Refinansiering kan bruges om alle typer lån, hvor et nyt lån optages for at betale et eksisterende lån ud, med henblik på at forbedre vilkårene eller reducere omkostningerne.

Begge processer har det fælles formål at opnå bedre lånebetingelser, men hvor omlægning typisk handler om at justere eksisterende lån, involverer refinansiering som regel et nyt lån.

Tager typisk fra 1 uge, afhængig af hvor hurtig kunden er til at indsamle alt relevant materiale.

Der er rigtig mange individuelle forhold der spiller ind, hvorfor omkostningerne ikke kan generaliseres.

Det afhænger af hvilket lån man har i dag, lånet skal dog være et fastforrentet lån.

Der er rigtig mange individuelle forhold der spiller ind, hvorfor omkostningerne ikke kan generaliseres.